Kérdés esetén a info@gyogyaszati.hu email címen tud elérni bennünket.

első    előző   |   1 - 77, összesen: 77 db   |   következő   utolsó
első    előző   |   1 - 77, összesen: 77 db   |   következő   utolsó

* Áraink BRUTTÓ árak, az ÁFÁ-t tartalmazzák!

A(z) Talpbetétek, ludtalpbetétek kategória ismertetője:

A talpbetétel számtalan típusa ismert. Alapvetően két talpbetét típus ismert kényelmi és lúdtalp, vagy boltozatemelő betétek csoportja. A kényelmi talpbetétek csipán a cipő komfortjának fokozására szolgál. Puhíthatja a járási felületet, csökkentve ezzel a lábpanaszokat. Hő visszatartó réteggel rendelkezhet, leget gél talpbetét, szagtalanító és izzadság gátló tulajdonságai is lehetnek. A kényelmi talpbetétek egy része méretre vágható, más rész méretre vágott.
A lúdtalpbetétek vagy boltozatemelő talpbetétek szerteágazó csoportjának elsődleges feladata a láb boltozatának korrigálása, megtartása. A láb két boltozatívből áll. A haránt boltozat, amely a láb hossztengelyére merőlegesen a lábtőcsontok ívét értjük. Az ágyéki boltozat a láb hossztengelyével azonos irányú boltív. Ez utóbbi megsüllyedése okozza a lúdtalp betegséget, az előbbi süllyedése okozza a kalapácsujj betegséget. Ez utóbbi a tapasztalataink szerint sokkal gyakoribbak. Gyakran már gyermekkorban kialakul és korrigálását időben el kell kezdeni. A boltozatemelő talpbetétek, vagy lúdtalpbetétek típusa:
SZENDVICS LÚDTALPBETÉT
Ezek préselt anyagú, ezért rugalmas tulajdonságú talpbetétek. Mind a haránt, mint a hosszanti boltozatot megfelelően emeli. Viselete kényelmes, de a talpbetét vastagsága többnyire jelentős, így alacsony cipőben nem viselhető megfelelően.
SPORT TALPBETÉT
Összetett tulajdonságú talpbetétek. Sarki részen szilikon betétet tartalmaznak az ütődés csillapítására. Szagelszívó szénréteggel rendelkeznek. Alapanyagúk csúszásmentes és izzadság elnyelő. Többnyire hosszanti emelésre koncentrálnak a gyártók.
HARÁNTBOLTOZAT EMELŐ TALPBETÉT
Kizárólag a harántboltozatot emelő talpbetét. Magassarkú cipőt viselő hölgyek számára kifejezetten előnyös. Anyaga kifejezetten vékony, bármilyen cipőben való viselése lehetséges.
MEREVVÁZAS GYÁRI TALPBETÉT
Ezek a lúdtalpbetétek többnyire a hosszanti boltozat megfelelő emelésére szolgál csak. Alapjuk egy műanyag, vagy üvegszálas boltív, amelyet bőr fedéssel borítanak és perforálják, a megfelelő szellőzés érdekében.
PUHA VÁZAS TELPBETÉT
Olyan gyári talpbetétek, amelyben a boltozatemelést puha anyaggal valósítják meg. Ez többnyire préselt textil anyag, vagy nagy sűrűségű szivacs. Azoknak javasolt, akik először viselnek lúdtalpbetétet és ezért kíméletes boltozatemelésre van csak lehetőség.
TEXTÍL ALAPÚ GYÁRI LÚDTALPBETÉTEK:
Kiváló boltozatemelő tulajdonságúak, vékonyak így bármilyen lábbeliben viselhetőek. Textíl fedésük révén komfortos viseletet biztosítanak.
EGYEDI KÉSZÍTÉSŰ MELEGFORMÁZOTT TALPBETÉTEK
Üvegszálas anyagból készül félmerev talpbetét, amelyet egyénileg a lábra formálnak. Meleg hatására az anyagból jól kialakíthatóak a boltív alátámasztások.
EGYEDI SZÁMÍTÓGÉPES LÚDTALPBETÉTEK
Megítélésünk szerint a legpontosabb, lehatásosabb talpbetétek. A számítógépes nyomástérkép alapján elkészített lúdtalpbetét emelései olyan magasak, szélessek, alakúak és elhelyezkedésűek amely a leginkább egyénre szabott. Felületük lehet polyfoam puha, lehet tartós bőr, vagy rezgéselnyelő noene anyagú. Lehetőség van puhítások beépítésére, kivások létrehozására, lábhossz különbség korrigálására is.
SZUPINÁLÓ TALPBETÉTEK:
Gyremekkorban fontos a láb egyenes fejlődése szempontjából a lábfej kifelé döntése. A szupinálást 22-es méretű cipőtől lehet viselni. Ennek felnőtt változata a sarokdontő szupináló betét.
SZILIKON LÚDTALPBETÉT
Anyaga puha szilikon. Az anyag vastagsága miatt nem minden cipőben viselhető. Jó a harán és a hosszant boltozat emelő hatása is. Sport változatában a sarki rész megerősített.
SAROKÉKEK:
A sarokra helyezett emelők, amelyek lehetnek parafából, szivacsból, préselt anyagból, szilikonból. Lábhossz korrekcióra, sarokcsont kinövésre javasolt a használatuk.

Termék kategóriák
Előzmények
Fejlesztési tanácsok

* Elküldheti nekünk webáruházunkkal kapcsolatos észrevételeit, fejlesztési tanácsait.