Kérdés esetén a info@gyogyaszati.hu email címen tud elérni bennünket.

első    előző   |   1 - 85, összesen: 85 db   |   következő   utolsó
3 800,00.- Ft

Átmenetileg nem rendelhető!

első    előző   |   1 - 85, összesen: 85 db   |   következő   utolsó

* Áraink BRUTTÓ árak, az ÁFÁ-t tartalmazzák!

A(z) Térdortézisek, térdrögzítők, térdszorítók kategória ismertetője:

A gyógyászat segédeszközök izületirögzítő csoportjának legkeresettebb képviselői a térdrögzítők. Sokféle elnevezés használatos a csoporton belül:
TÉRDSZORÍTÓK: ezek többnyire rugalmas anyagból készült, oldalmerevítést nem tartalmazó segédeszközök. Meghatározó tulajdonságuk az anyaguk és ezen keresztül a rugalmasságuk. Léteznek pamutosabb, kevesebb szorítóerővel rendelkező, de kényelmes viseletű darabok, de léteznek közepes és nagy rugalmasságú, főként sporthoz használható szorítók. A funkciójuk egyrészt a gyulladásra, duzzanatra hajlamos térdre kompresszió kifejtése, másrész a szorító erő kifejtése révén az izület környéki lágyrészek megtámasztása.
TÉRDRÖGZÍTŐK: olyan izületi segédeszközök, amelyek valamilyen megtámasztást is tartalmaznak a rugalmas anyag mellett. Ez a megtámasztás lehet spirálrugó, műanyag csuklós oldalmerevítés, lehet fém csuklós merevítés, vagy csak az anyagvastagságból eredő merevítés. Kis sérülés, vagy sérülés veszély esetén elégséges a spirál merevítés, amennyiben nagyobb ennek a veszélye, akkor műanyag, vagy fém merevítéssel ellátott termék javasolható. A sport térdrögzítők felé átmenetet képeznek. Az utóbbiak inkább csak nedvszívó szerkezetüknél fogva speciálisak.
PATELLA RÖGZÍTŐK vagy TÉRDKALÁCS RÖGZÍTŐK: a térdkalács alsó széle magasságában elhelyezkedő szorító pántokat nevezzük patellapántoknak. A térdkalácson tapadó ín leszorításával csökkenti a térdkalács mozgását. A térdkalács belső felületén kialakult porclágyulás, vagy kopásos gyulladás eseteiben használható, illetve a sportolások okozta túlfeszüléses panaszok csökkentésére.
TÉRDORTÉZISEK: a térd mozgásait nagy részben támogató, megtámasztó rögzítők csoportja. Szalagsérülések, szakadások után, valamint műtéteket követően javasolt használatuk. Legkomolyabb képviselőik szögbe állíthatóak, azaz korlátozható a térdhajlítás mértéke. Meghatározó tulajdonságok még a hosszuk.

Termék kategóriák
Előzmények
Fejlesztési tanácsok

* Elküldheti nekünk webáruházunkkal kapcsolatos észrevételeit, fejlesztési tanácsait.