Kérdés esetén a info@gyogyaszati.hu email címen tud elérni bennünket.

első    előző   |   1 - 27, összesen: 27 db   |   következő   utolsó
2 550,00.- Ft

Átmenetileg nem rendelhető!

első    előző   |   1 - 27, összesen: 27 db   |   következő   utolsó

* Áraink BRUTTÓ árak, az ÁFÁ-t tartalmazzák!

A(z) Hasi- és ágyéksérv eszközei, sérvkötők, haskötők kategória ismertetője:

Haskötő és sérvkötők:
A HASKÖTŐK alapvetően a hasfal megtartását célozzák olyan esetekben, amikor a hasfal megnyúlt (terhesség után, műtéteket követően…), vagy a zsírszövet megtartása problémát okoz. A haskötők anyaguk többnyire rugalmas, így mozgásban nem akadályoz. Fontos szempint lehet az állíthatóság is olyan esetekben, amikor a has kerülete várhatóan jelentősen csökken: fogyás, terhesség után. A haskötők egyes fajtái thermo anyagból készült, amelynek a célja a test melegének benntartása estlegesen fogyás elősegítése, izomlazítás.
A SÉRVKÖTŐK a haskötőkkel szemben sokkal nagyobb funkcionális terhelésnek vannak kitéve. A hasi sérvkötők a hasfalat alkotó izomzaton kialakult hiány következtében jön létre. A sérv tartalom nagy erővel bújik elő, így annak visszatartásához rugalmas anyag nem megfelelő. A hasi sérvkötők anyaga a sérv területén nem rugalmas, nem nyúlékony. Többnyire vászon alapúak, így a viselet is kényelmes. A haskötők alakja a has alakjához kell, hogy illeszkedjen megfelelően, hisz csak abban az esetben várható megfelelő hasfali megtámasztás.
A lágyéksérvek kezelésére szolgáló sérvkötő ezzel szemben egy nyomókötést tartalmaznak, amelynek a funkciója a sérvtartalom visszanyomása, visszatartása. A lágyéksérvkötő lehet egy és kétoldali. A sérvkötő anyaga alapvetően nem rugalmas, csak állítható feszességű. A megfelelő hatékonyság érdekében combközti szalaggal rögzülnek, amelyek a derékrész elcsúszását meggátolják. A nyomókötés rész pelottának hívjuk. Ez közép puha textil anyag, így a kényelmetlenséget el lehet kerülni.

Termék kategóriák
Előzmények
Fejlesztési tanácsok

* Elküldheti nekünk webáruházunkkal kapcsolatos észrevételeit, fejlesztési tanácsait.