Kérdés esetén a info@gyogyaszati.hu email címen tud elérni bennünket.

első    előző   |   1 - 83, összesen: 83 db   |   következő   utolsó
3 200,00.- Ft

Átmenetileg nem rendelhető!

6 700,00.- Ft

Átmenetileg nem rendelhető!

első    előző   |   1 - 83, összesen: 83 db   |   következő   utolsó

* Áraink BRUTTÓ árak, az ÁFÁ-t tartalmazzák!

A(z) Járóbotok, mankók kategória ismertetője:

Járóbotok, mankók = Canes, forearms, crutches

A járóbotok az egyik leginkább elérhető segítség a mindennapi tevékenységek és járás segédeszközeként. Úgy segít az egyensúly megtartásában, hogy mindezt a használója szabályozhatja. A járóbotot a fájdalmas alsó végtaggal ellentétes oldalon kell használni, így a testsúly kb. 15%-át „levehetjük” a beteg végtagról. Számtalan járóbot létezik, amelyek között jelentős különbségek vannak. Ismeretük tudatában sokkal hatásosabb segédeszköz állhat a használója birtokában, mint csak egy egyszerű járóbot.
Magyarországon a műanyag T fogantyús járóbotok a legelterjedtebbek:A fogantyú relatív keskeny kivitele miatt a testsúly áthelyezés nem lehet túl hatékony hosszú távon, mivel a tenyér fájdalmát eredményezi.
Magyarországon az elvárhatónál sokkal kisebb arányban vannak használatban az anatómiai fogantyús járóbotok: a tenyér teljes felületére fekszik beleértve a nagyujj izülete feletti hüvelyujj párnát, a tenyérközép és kisujj párnát is. A tehermentesítés akár 10%-kal is nagyobb testsúly áthelyezést jelenthet a karra a T-fogantyús járóbotokhoz képest.
Harmadik bottípus, a három és négy lábú járóbot, amelyet az előzővel ellentétben az egyensúlyozási zavarok korrekciójára fejlesztettek ki.
Az alumínium botok és a fa botok azonos funkciójúak, de a fa járóbotok sokszor elegánsabbak.
Speciális tudású járóbotok a szétnyitható és ülésként is szolgáló járóbotok. Nem feledkezhetünk meg a gyönyörű kivitelű dekor botokról sem, ami eleganciát ad használójának.

Termék kategóriák
Előzmények
Fejlesztési tanácsok

* Elküldheti nekünk webáruházunkkal kapcsolatos észrevételeit, fejlesztési tanácsait.