Mellszívó MEDELA MINI ELECTRIC
Cikkszám: U00003941

×

Kérdezzen email-ben, hamarosan válaszolunk!

További termékek ebben a kategóriában:
  Tejszívó készülékek

Bruttó ár: 32 500,00.- Ft

Egység ár: 32 500,00 Ft

Eladási ár: 32 500,00 Ft

Rendelés:
Ha a mellszívó működésével nem elégedett, valószínűleg a készülék nem képez megfelelő vákuumot, ennek legtöbb esetben a rendszer tömítetlensége az oka, azaz levegő jut a leszívott térbe. Az alábbiakban tippeket adunk a szivárgási hely megkereséséhez, illetve a probléma megoldásához.
Először győződjön meg arról, hogy a szívófej körös-körül jól illeszkedik-e a mellre. Vizsgálja meg, hogy a szelepfej a helyén van-e.
Ellenőrizze a motor szívófejhez csatlakoztatását! Nézze meg ép és tiszta-e a gumimembrán és a helyére van-e pattintva! Ellenőrizze a szelepház
épségét!
Tapasztalataink szerint a legtöbb problémát a készülékek helytelen összeszerelése és tisztántartása okozza, ezért kérjük figyelmesen olvassa el a következő részt, hogy Ön elkerülhesse ezeket a problémákat. Felhívjuk figyelmét arra, hogy az alábbi hibák nem garanciális jellegűek!
A készüléket elmosása és kifőzése előtt szét kell szedni,
egyébként nem tisztítható megfelelően!
A szelepfejről óvatosan le kell pattintani a szelepmembránt.
Összerakásakor ügyelni kell arra, hogy a membrán pontosan visszakerüljön a helyére.
A legtöbb meghibásodás a szelepfej valamilyen sérülésére vezethető vissza. Éppen ezért fontos, hogy ezt, a vákuumképzéshez elengedhetetlen alkatrészt megfelelően tisztán tartsuk, hiszen ellenkező esetben tönkremehet a mellszívó, illetve a nem megfelelően tisztított alkatrészeken gombák és baktériumok telepedhetnek meg.
Az alábbiakban részletezünk néhány gyakrabban előforduló meghibásodást:
A szelepfej minden apró mechanikai sérülése, karcolódása befolyásolja a szíváserősséget. Ne kaparja és ne piszkálja a szelepházat éles vagy hegyes tárggyal.
Tisztítás és szerelés során is sérülhet az alkatrész.
Például amikor mosogatás közben leesik, vagy beleesik a mosogatóba, letörhet a szelepház pereme, nem jön létre megfelelő vákuum.
Sok kellemetlenséget okoz a vízkőlerakódás. Ilyenkor az alkatrészek felületén akár szabad szemmel alig látható sárgásfehér porszerű anyag észlelhető. Ez gyenge szíváserősséget illetve a tej felhabzását eredményezheti. Könnyen elkerülhető, ha a főzővízhez vízkeménységtől függő mennyiségű citromsavat vagy citromlevet adunk, amelyek mellesleg a kellemetlen szagokat is megszüntetik. Javasolt mennyiség: 1 kávéskanál citromsav 1 fazék főzővízhez.
A vízkőlerakódás a henger belsejében, mint csiszolóanyag működik. Hosszanti vályatokat hoz létre és elkoptatja a tömítőgyűrűt. A kopás miatt nem jöhet létre megfelelő vákuum.
Ezért a szívóhengert és a dugattyút csak akkor főzze ki ha anyatejjel került érintkezésbe.
NAGYON FONTOS!
A Mini Electric™ mellszívónál fennáll annak veszélye, hogy a palack túltöltése, elborulása esetén anyatej kerül a vákuumszivattyúba. Ez úgy is megtörténhet, hogy a szelep a fentebb részletezett okok miatt nem zár jól, a szelepfej fölött a bejutó levegő hatására az anyatej felhabzik, és így belejut a motorba.
Ha ezt tapasztalja:
Azonnal hagyja abba a fejést, és csavarja le a szívófejről a motort.
Minden tejmaradványt töröljön le száraz papírzsebkendővel vagy törlőkendővel a motorról.
A járassa üresen a motort legalább 30 másodpecig.
A motort a 2. pont szerint ismét törölje szárazra. különösen a szívófej felöli felülelet.
Csavarja vissza a motort és folytassa a fejést.
A fejés befejezése után ismételje meg 2-4 pontokban leírtakat.
FONTOS!
Javasoljuk, hogy a tej leszívása előtt minden esetben alaposan mosson kezet vízzel és szappannal. A mellet és a bimbót nedves kendővel törölje meg.
A bimbó kiszáradásának és a bőr berepedésének a megelőzése érdekében nem szabad alkoholos vagy szappan tartalmú tisztítószereket használni!
Koraszülött vagy beteg csecsemő anyatejes táplálásánál különösen fontos a kórokozók mennyiségének alacsony szinten tartása.
Ez elérhető, ha leszívás előtt kézzel néhány sugárnyi tejet kifej külön edénybe, amit ki kell önteni.
Helyezkedjen el kényelmesen, lábát helyezze lábtámaszra. A láb megemelésével felvett pozíció csökkenti a medencére és a deréktájra nehezedő tehelést.
A szívófejet a mutató és középső ujja közé fogva helyezze a mellre és gyengén nyomja rá. Kezével támassza alá a mellét. A fejést kezdje mindig alacsony szíváserősséggel és fokozatosan emelje a vákuumot.
Állítson be olyan szíváserősséget, amely nem okoz Önnek kellemetlen érzést.
Az anyatej megindulásához időre van szükség. Ne legyen türelmetlen. A lefejhető anyatej mennyisége is változik.
Fejési idő
Az anyatej termelése általában a szükségleteknek megfelelően alakul, vagyis a gyakrabban végzett fejés és a tejmirigyek teljes kiürítése növeli a termelődő tej mennyiségét. A tejbelövellés stimulálható a mell fejés előtti vagy alatti masszírozásával. A fejések gyakoriságának növelése tapasztalatok szerint jobban fokozza a termelt tej mennyiségét, mint a fejésenkénti időtartam növelése.
Ehhez a termékhez nincs letölthető dokumentáció.(01)

* Elküldheti nekünk a termékkel (Kód: U00003941 ) kapcsolatos kérdését.

@

* Lehetősége van értesítést kérni email címére, ha a termék raktárra kerül. Ehhez nem kell mást tennie, mint megadni email címét.

@
Termék kategóriák
Előzmények
Fejlesztési tanácsok

* Elküldheti nekünk webáruházunkkal kapcsolatos észrevételeit, fejlesztési tanácsait.