Búzafű prés HEALTY JUICER kézi
Cikkszám: U00003093

×

Kérdezzen email-ben, hamarosan válaszolunk!

További termékek ebben a kategóriában:
  Víz, víztisztítás, háztartás

Bruttó ár: 15 341,00.- Ft

Egység ár: 15 341,00 Ft

Eladási ár: 15 341,00 Ft

Rendelés:
Termék leírása:
Hogyan jutok hozzá?
Ha már elhatározta, hogy szeretne Ön is részesülni a búzafű jótékony hatásából, akkor csak egy kérdés maradt, hogyan kezdjen hozzá.
Szerencsére ma már bárki számára hozzáférhető a természet eme csodája. Célunk az, hogy mindenki könnyen és egyszerűen hozzájusson a búzafűhöz. Ezért összegyűjtöttük minden szükséges eszközt. Az alábbi kínálatunkban egyedi módon mindent megtalál, amire szüksége lehet a házi előállításnál.
Tönköly búzafű mag és csíráztatása
Ha házilag termesztjük a búzafüvet, megvan az az előnyünk, hogy mindig friss és egészséges füvünk lehet, és tudjuk hogyan készült, tudjuk mit eszünk. A fű mennyiségét és minőségét folyamatosan figyelemmel kísérjük, és így jól tudunk gazdálkodni vele.
Az sem elhanyagolható szempont, hogy a Bio tönköly búzafű mag beszerzése könnyű, könnyen tárolható, eltartható, és ez a legolcsóbb módja annak, hogy búzafűhöz jussunk.
Búzafű növesztéséhez hántolatlan tönkölyre van szükségünk. Figyeljünk azonban oda, hogy mit vetünk el. A legtöbb búzát és a tönkölyt is főleg hagyományosan, vegyszerek, mérgező szintetikus permetezőszerek segítségével termelik. Ezért ilyen esetekben maga a mag is mérgeket tartalmaz, és ez a búzafűlébe is eljut. Ha erre nem figyelünk, lehet, hogy többet ártunk magunknak mint használunk! Ne higgyünk a szavaknak, legyünk inkább óvatosak! Csak az ellenőrzött, tanúsítvánnyal igazolt biotermesztés nyújt valódi biztonságot!
A Bio tönköly búzafű magot kifejezetten búzafűlé nyerésére fejlesztettük ki:
Céltermesztés keretén belül, kontrollált minősített bioterületen termesztettük a tönkölyt.
Hosszú kísérletek után megtaláltuk azt a tönkölyt, amelynek leve az értékes összetevőket magas koncentrációban tartalmazza.
Kiválasztottunk olyan tételeket, melynek csírázóképessége kitűnő, így mostantól bátran ajánljuk nem csak szabadföldi, de lakáson belüli, termesztéshez is.
Rendkívüli tisztaságú, a por, és piszok eltávolítása miatt ez a termék már alkalmas a föld nélküli csíráztatáshoz is.
Az értéktelen, nem életképes szemeket eltávolítottuk, ezáltal csökkentettük a hajtatáskor jelentkező penészedés veszélyét, gyakoriságát.
A korszerű, tasakos csomagolásba mindig csak életerőtől duzzadó, szép, egészséges, telt szemek kerülnek.
Egy zacskóban 0,5kg búzafű mag található, ami bőven elegendő egy hétre.
A termék kedvezményes áron itt megrendelhető, vagy beszerezhető a nagyobb bioboltokban.
Csíráztatás
A tönköly búzafű magot sokféleképpen csíráztathatjuk. Mindenkinek van erre egy bevált módszere. Most itt azt a módszert írjuk le, ahogyan mi szoktuk csíráztatni a magot. Ettől eltérni szabad, sőt azt ajánljuk, mindenki igazítsa a saját körülményeihez a módszert.
Legegyszerűbb a speciális Csíráztató tálca használata. Az ebben található áztató- előcsíráztató pohárba, vagy ennek hiányában egy befőttes üvegbe öntünk kb. 2-3 marék tönköly búzafű magot. A poharat vagy az üveget feltöltjük vízzel úgy, hogy ellepje a magokat, majd még legalább 3 cm magasságú vízoszlopot rátöltünk. Erre azért van szükség, mert a vizet felvéve a magok megduzzadnak, és nem szabad, hogy ekkor szárazra kerüljenek. A lyukacsos tetőt ráhelyezve az edényt a szoba sötétebb részére helyezzük. Légmentesen lezárni nem szabad, akkor inkább hagyjuk nyitva a tetejét!
A magokat 12 óra pihenés után vesszük elő ismét. Ekkorra már láthatóan duzzadtabbak lettek, nem úszkálnak a vízben, kitöltik a teret. A lyukacsos tetőt szűrőként használva egyszerűen lefordítjuk a poharat, és hagyjuk kifolyni a még benne lévő vizet. Ehhez a művelethez használható bármilyen konyhai szűrő, szita, de lehetőleg ne fémet válasszunk.
Ezután ismét teleengedjük a poharat friss vízzel, és átöblítjük a magokat. Kevergetni, nyomogatni nem szabad, mert a csírakezdemények könnyen megsérülnek. Az öblítést és a víz leöntését kétszer ismételjük meg. Ezután lefordítva az edényt hagyjuk, hogy a szűrőn át kicsuroghasson a víz. Ebben az állapotban tartjuk a következő 12 órán keresztül, vagy egy éjszaka alatt. Az előcsíráztató pohár lyukacsos tetejének van pereme, de ha befőttes üveget vagy más edényt használunk, akkor ügyelnünk kell arra, hogy ne zárjuk el a külvilágtól a lefordított edényt, szabadon ki tudjon csurogni a víz, és jusson elegendő levegő a magoknak. Ha a magok nem jutnak levegőhöz, akkor az a későbbiekben a penészedésükhöz fog vezetni.
Másnap reggel helyezzük át a magokat a csíráztató tálcába. A növesztő tálcába beletesszük a lyukacsos osztott tálcát, és vékonyan elterítünk rajta egy kis tőzeget, vagy humuszban gazdag, porhanyós erdei talajt.
(A virágüzletekben, kertészetekben, benzinkútnál sokfelé kapható virágföldeket ne ajánlom, mert tartalmazhatnak vegyszereket, termésnövelő műtrágyákat, vagy fertőző állati eredetű anyagokat.) A földön egyenletesen elterítjük a tönköly magokat úgy, hogy egymáshoz érjenek, sőt a sűrűbb fű érdekében 2 szem magasságba egymáson is lehetnek. Mikor ezzel végeztünk, akkor még egy vékony földréteget szórhatunk a tejére, éppen csak annyit, hogy a magokat nagyjából ellepje. Öntözzük meg a veteményt, de tegyük alá a tálcát, ami felfogja a vizet. Ezután fedjük le a veteményünket a barna sötétítő tálcával. Tartsuk mindig szobahőmérsékleten a veteményünket.
Csíráztató tálca hiányában hagyományos műanyag tálcákat, vagy például balkon virágláda alátétet is használhatunk, de ekkor legjobb egy lyukacsos, vagy kilyukasztott tálcába telepítenünk, és alá helyeznünk egy másikat, ami majd felfogja a vizet. Ha nem tud alul kifolyni a felesleges víz, akkor bepenészedhet a termésünk. Viszont az alsó tálcában lévő párolgó víz, és a lefedéshez használt tálca, vagy kartonpapír segítségével olyan páradús, meleg mikroklímát tudunk biztosítani, ami kedvez a csírázó növények gyors fejlődéséhez.
A továbbiakban már más dolgunk nincs is, mint gyönyörködni a gyorsan növekvő csírakezdeményekben, majd a fűben.
Naponta egyszer – lehetőleg reggel öntözzük meg a veteményt kb. 2 dl vízzel, és hagyjuk, hogy a felesleg alul kicsurogjon. A második nap után levehetjük a sötétítő tálcát a tetejéről, hogy a növények fényhez jussanak, és szép zöldek legyenek.
Betakarítás:
Körülbelül 7-10 nap múlva lesz megfelelő magasságú, és minőségű a búzafű. Ekkor egy éles késsel vagy konyhai ollóval vágjuk le a füvet, minél közelebb a földhöz. A legjobb, ha azonnal lepréseljük, de ha csak később van rá szükségünk, akkor nejlonzacskóba téve hűtőben még körülbelül egy hétig eltartható.
Tipp:
A tönkölyt nem csak mi emberek szeretjük. A pelyva alatt nagyon jó menedéket találnak a molylepkék, és azok lárvái, petéi is. Különösen igaz ez a biotermesztésből származó magokra. Ezért azt javasoljuk, hogy a búzafű magot mindig frissen szerezzük be, és ne hagyjuk sokáig állni a már felbontott csomagot.
Rendszeres használat esetén nagyobb mennyiségre lehet szükségünk. Ekkor válasszuk az 1,5kg-os kiszerelésű, vagy a zsákos Hántolatlan tönkölyt. Ezek használatát kizárólag földben történő termesztésnél javasoljuk, akár szabadban, akár a szobában, csíráztató tálcán vagy cserépben.
Friss bio tönköly búzafű
Amennyiben nem tudunk saját magunk termeszteni búzafüvet, ez a legjobb választás ahhoz, hogy teljes értékű búzafűléhez juthassunk:
Válogatott, ellenőrzött bio tönköly búzafű magból készült
Termesztése a legjobb minőségű hansági tőzeg felhasználásával történik
Neveléséhez – egyedülálló módon - semmilyen más külső forrást, vagy mesterséges növényerősítőt nem használunk, csupán a tiszta víz erejét, és az éltető napsugarakat hívjuk segítségül
Szedése, vágása optimális időben történik, mikor az értékes összetevők a legnagyobb koncentrációban vannak jelen
Csomagolása modern, légáteresztő zacskóba történik
Tárolása, szállítása hűtve történik, ami biztosítja a hosszú frissességet
Hűtőszekrényben tárolva egy hétig eltartható
Egy csomag 350g búzafüvet tartalmaz, ami egy embernek elegendő levet biztosít egy hétig
Kérésre szívesen házhoz szállítjuk önnek az ország különböző területein
A friss búzafüvet webáruházunkban megrendelheti, vagy beszerezheti a biopiacokon.
Ehhez a termékhez nincs letölthető dokumentáció.(01)

* Elküldheti nekünk a termékkel (Kód: U00003093 ) kapcsolatos kérdését.

@

* Lehetősége van értesítést kérni email címére, ha a termék raktárra kerül. Ehhez nem kell mást tennie, mint megadni email címét.

@
Termék kategóriák
Előzmények
Fejlesztési tanácsok

* Elküldheti nekünk webáruházunkkal kapcsolatos észrevételeit, fejlesztési tanácsait.