Termék kategóriák
Előzmények
Fejlesztési tanácsok

* Elküldheti nekünk webáruházunkkal kapcsolatos észrevételeit, fejlesztési tanácsait.

...

PAJZSMIRIGY

Pajzsmirigy göbök - miért lesz és mivé lesz

Tagadhatatlan, hogy közép- és idősebb korban az emberek felében megjelenik göbös eltérés a pajzsmirigyben. Sokszor érthetetlenül áll a paciens a tény előtt miközben átfut a gondolatain: most jövök az ultrahangból és azt látom a leleten, hogy a pajzsmirigyemben göb, vagy göbök vannak. Miért nem érzek semmit? Mi lesz a göbökkel? Rosszindulatúak lehetnek? Egyáltalán hogyan is tovább? Elolvasom »

Pazsmirigy göbök – mi okozza és mit okozhat

Szinte minden második felnőtt esetében göb, vagy göbök igazolódnak a pajzsmirigy ultrahangos vizsgálat során, még akkor is, ha semmilyen panasz, vagy laboreltérés nem észlelhető mindehhez. Hogy kerül ez az én pajzsmirigyemre, hogyan tüntethetem el és ha nem tűnik el, mit okozhat nekem? Merül fel a sok-sok kérdés, amelyekre a választ sokszor csak az ebben igazán járatos szakemberektől, az endokrinológusoktól kaphatjuk meg. Elolvasom »

Milyen témáról szeretne cikket olvasni?

Amennyiben kérdése lenne valamilyen egészségügyi témáról, problémáról, tegye fel kérdését szakembereinknek.

5 + 9 =
Egészség tippek

Ételallergia - téveszmék és tények.

Számtalan dolgot gondolunk az ételallergiáról, amely téves, vagy tudományosan alá nem támasztott. Ez a kis összefoglaló segít abban, hogy eligazodjunk néhány dologban az ételallergiával kapcsolatban.

tovább »

Mi az igazság a szójáról?

Egyes növények, így a szója is olyan hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek az ösztrogén nevű női nemi hormonhoz hasonló szerepet töltenek be. Ezek a fitoösztrogének a szervezetbe jutva ösztrogén receptorokhoz kötődnek, és így a szövetekben hasonló választ válthatnak ki, mint az állati vagy emberi szervezetben termelődött hormonok. Íme néhány gondolat a szójáról, és a benne lévő fitoösztrogének tudományosan bizonyított hatásáról.

tovább »

Járóbotok – egyszerű, de nagy segítség a mindennapokban!

A járóbotok az egyik leginkább elérhető segítség a mindennapi tevékenységek és járás segédeszközeként. Úgy segít az egyensúly megtartásában, hogy mindezt a használója szabályozhatja. A járóbotot a fájdalmas alsó végtaggal ellentétes oldalon kell használni, így a testsúly kb. 15%-át „levehetjük” a beteg végtagról. Számtalan járóbot létezik, amelyek között jelentős különbségek vannak. Ismeretük tudatában sokkal hatásosabb segédeszköz állhat a használója birtokában, mint csak egy egyszerű járóbot.

tovább »

Vény nélkül kapható gyógyszerek alkalmazása terhességben és szoptatás alatt

Az alábbi - útmutatónak szánt - ismertetés célja, hogy a leggyakrabban jelentkező problémák esetén biztonságos szert válasszon az olvasó vagy a kismama, aki a legveszélyeztetettebb időszakban lévő csemetéjét figyelembe kell, hogy vegye. Tudni kell, hogy a gyógyszerek biztonságossága tapasztalati adatokon alapul, mivel terhesség alatt bármilyen gyógyszerbiztonsági vizsgálat elvégzése etikátlan lenne. Ezért is nevezik a terhes és szoptatós anyukákat „terápiás árváknak”. Árvák, mivel tudományos alapok részben hiányoznak a biztos választáshoz. Sajnos a leginkább szakavatottnak tekinthető gyógyszerészek is időnként gátoltak ennek a csoportnak ajánlható gyógyszerek ismeretében.

tovább »