Termék kategóriák
Előzmények
Fejlesztési tanácsok

* Elküldheti nekünk webáruházunkkal kapcsolatos észrevételeit, fejlesztési tanácsait.

...

LÁB BETEGSÉGEI - LÁBBETEGSÉGEK

Achilles in fájdalom - lábszár fájdalom

Az Achilles-ín fájdalma nagyon gyakori jelenség. Gyakori jelenség mögött legtöbbször gyakori betegségek állnak. Ilyenek a túlsúly, a lábboltozat betegségei, túlterhelés, nem megfelelő lábbeli, akár bizonyos gyógyszerek. Ezeken végigtekintve az esetek nagy részében kiderülhetnek az okok és a panasz megszüntethető legyen az fiatal, vagy idős. Elolvasom »

Kalapácsujj - ne hibáztassa a körömcipőjét

Egy mondatban a lényeg: ha valakinél a lábujj csontok növekedése, az anatómiai, kötőszöveti viszonyok miatt kalapácsujj - hallux valgus - alakul ki, annak főként családi örökletes összetevői vannak. Elolvasom »

Ludtalptorna - talptorna

A fejlett, ipari társadalomban - túlzás nélkül állítható -  szinte minden embernek kialakul lábboltozat rendellenessége. Sokszor ez már gyermekkorban kezdődik. A korrekciójára alkalmazott ludtalpbetétek és talpbetétek a lábboltozat passzív emelésén keresztül támogatják a normál talpszerkezet visszaállítását. Ahhoz, hogy a lábboltozat korrigálódjon és az tartósan fenn is álljon, elengedhetetlen a lábboltozat fenntartását végző izmok és tartószerkezeti elemek napi edzése. Ebben segít a ludtalptorna. Elolvasom »

Milyen témáról szeretne cikket olvasni?

Amennyiben kérdése lenne valamilyen egészségügyi témáról, problémáról, tegye fel kérdését szakembereinknek.

1 + 3 =
Egészség tippek

Ételallergia - téveszmék és tények.

Számtalan dolgot gondolunk az ételallergiáról, amely téves, vagy tudományosan alá nem támasztott. Ez a kis összefoglaló segít abban, hogy eligazodjunk néhány dologban az ételallergiával kapcsolatban.

tovább »

Mi az igazság a szójáról?

Egyes növények, így a szója is olyan hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek az ösztrogén nevű női nemi hormonhoz hasonló szerepet töltenek be. Ezek a fitoösztrogének a szervezetbe jutva ösztrogén receptorokhoz kötődnek, és így a szövetekben hasonló választ válthatnak ki, mint az állati vagy emberi szervezetben termelődött hormonok. Íme néhány gondolat a szójáról, és a benne lévő fitoösztrogének tudományosan bizonyított hatásáról.

tovább »

Járóbotok – egyszerű, de nagy segítség a mindennapokban!

A járóbotok az egyik leginkább elérhető segítség a mindennapi tevékenységek és járás segédeszközeként. Úgy segít az egyensúly megtartásában, hogy mindezt a használója szabályozhatja. A járóbotot a fájdalmas alsó végtaggal ellentétes oldalon kell használni, így a testsúly kb. 15%-át „levehetjük” a beteg végtagról. Számtalan járóbot létezik, amelyek között jelentős különbségek vannak. Ismeretük tudatában sokkal hatásosabb segédeszköz állhat a használója birtokában, mint csak egy egyszerű járóbot.

tovább »

Vény nélkül kapható gyógyszerek alkalmazása terhességben és szoptatás alatt

Az alábbi - útmutatónak szánt - ismertetés célja, hogy a leggyakrabban jelentkező problémák esetén biztonságos szert válasszon az olvasó vagy a kismama, aki a legveszélyeztetettebb időszakban lévő csemetéjét figyelembe kell, hogy vegye. Tudni kell, hogy a gyógyszerek biztonságossága tapasztalati adatokon alapul, mivel terhesség alatt bármilyen gyógyszerbiztonsági vizsgálat elvégzése etikátlan lenne. Ezért is nevezik a terhes és szoptatós anyukákat „terápiás árváknak”. Árvák, mivel tudományos alapok részben hiányoznak a biztos választáshoz. Sajnos a leginkább szakavatottnak tekinthető gyógyszerészek is időnként gátoltak ennek a csoportnak ajánlható gyógyszerek ismeretében.

tovább »